adventure-athlete-athletic-235922.jpg

Het algoritme - Gert

Tegenwoordig steekt achter elk systeem een algoritme, en dat boeit mij wel. De wiskundige logica werd er sinds mijn studententijd al ingepompt en de cijfermicrobe liet mij nooit los.

Even wikipedia gebruiken voor wie niet meer weet wat een algoritme is: “… een eindige reeks instructies die vanuit een gegeven begintoestand naar een beoogd doel leidt. De instructies kunnen in het algemeen omgaan met eventualiteiten die bij het uitvoeren kunnen optreden.”.
Zoals jullie vorige keer al konden lezen, was ons initiële idee om een app aan te bieden bij de BSX Insight. Toen we zagen dat BSX er stilaan de brui aan gaf, moesten we er voor zorgen dat ‘onze app’ sterk genoeg stond om op zichzelf te kunnen bestaan. De eerste versie van ons algoritme beschreef de fitheid/conditie van de sporter op het moment van een inspanning. Dat was een belangrijke, maar onvoldoende stap. Zo waren er immers nog platformen, we leverden nog geen toegevoegde waarde.

Die toegevoegde waarde kwam er toen we meer ‘instructies’ toevoegden aan het algoritme. Lees: we integreerden trainingsleer waardoor het algoritme niet enkel de conditie beschrijft, maar ook voorspelt. En dat is vrij uniek. Eens we het algoritme loslieten op lopers van verschillende niveaus en zagen dat ‘het’ klopte, wisten we dat we iets in handen hadden dat de moeite waard was. Toen begon het avontuur pas echt!

En het resultaat ontdekken jullie nu elke dag een beetje meer ;-)


About the author
Gert Moermans is co-founder van trenara en 'rekenkundig genie'. Won dankzij het lopen de strijd met de kebabkilo's uit zijn studentenperiode.

Lid van team paluko.
Mail hem op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

The most personal running coach app. Whatever goal, whatever fitness level: we'll get you there. As for now: follow our startup journey!

Contact Us

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.