monard2.jpg

Een advocaat, beter vroeg dan laat.

Wanneer tijdens de lessen sportmarketing aan de AP Hogeschool Antwerpen het onderdeel event- en projectmanagement aan bod kwam, gaf ik volgend, bekend, advies mee aan mijn studenten: “een advocaat, beter vroeg dan laat”.

Bij de oprichting van onze BVBA konden we ook niet anders dan juridisch advies inwinnen. Onze structuur is nu eenmaal niet meteen de meest voor de hand liggende. Enerzijds zijn onze investeerders voornamelijk family, fools & friends, die we te allen tijde recht in de ogen willen kunnen kijken. Anderzijds is ons product er eentje dat niet gemakkelijk te definiëren valt, maar waar onze intellectuele rechten toch beschermd moeten worden. Komt er daar nog bij dat Gert en ik, als zaakvoerders, ook een plan B moeten hebben voor wanneer het niet meer zou klikken.

Onze boekhouder maakte ons duidelijk dat dit alles specialistenwerk zou worden en bracht ons, na overleg met de hoofdinvesteerder, in contact met Jeroen Raskin en Eline Alders van Monard Law. Tijdens dat eerste gesprek met Jeroen werd al snel duidelijk dat we niet over één nacht ijs konden gaan. We gingen dus met wat denkwerk naar huis…
Eerlijk is eerlijk, vennootschapsrecht is nu niet meteen het eerste waar je aan denkt wanneer je een zaak opstart en een app ontwikkelt, laat staan dat je al wil nadenken over worstcasescenario’s. Maar we zijn gelukkig wel intelligent genoeg om te beseffen dat het moet. En dus dachten we na over ‘wat als het goed gaat?’ en ‘wat als het slecht gaat?’. Over ‘wat als iemand er uit wil?’ en ‘wat als we nieuwe investeerders zoeken?’. En zelfs over: ‘wat als één van de partners sterft?’.
Alles werd uitgewerkt in een héél duidelijke aandelenovereenkomst, waar alle partijen zich in konden vinden en die ons als zaakvoerders (én onze investeerders) zekerheid bood. En opnieuw: dat ligt niet voor de hand met dit project.

Kortom: we kunnen niet anders dan tevreden zijn over onze samenwerking met Monard Law. Tussen het eerste en het tweede gesprek toetsten we af bij een ander advocatenkantoor, eentje uit de ‘Big Four’ en een notaris, maar daar zaten we niet meteen op dezelfde golflengte. Misschien hielp het dat we bij Jeroen, die in z’n vrije tijd fietst, onmiddellijk ook het gevoel hadden dat hij oprecht geïnteresseerd was in ons project. Omdat Trenara iets is dat we combineren met onze andere professionele bezigheden, is het leuk dat de gesprekken die we in kader van de app voeren ook interessante gesprekken zijn tussen ‘gelijken’. Zo voelt het al helemaal niet als een opdracht aan!

Hopelijk hebben we Monard Law in de toekomst nog nodig, en dan liefst omdat het allemaal goed loopt ;-)


About the author
Christophe Roosen is co-founder van trenara en 'de coach'. Loopt sinds zijn 11e en liet in 2016 zijn achillespees doorknippen. De liefde voor de sport werd enkel groter: na zijn revalidatie liep hij zijn eerste marathon, die van Valencia 2017, in 2u58'47. Zijn besttijd staat na 3 marathons op 2u43'22.

Lid van team paluko en RUN TMC.
Volg hem op http://www.instagram.com/chroosen.
Mail hem op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

The most personal running coach app. Whatever goal, whatever fitness level: we'll get you there. As for now: follow our startup journey!

Contact Us

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.