woman-in-active-wear-jogging-by-the-bay-3621182.jpg

“Ben benieuwd waar jullie nog meer allemaal mee gaan komen”

“Ben benieuwd waar jullie nog meer allemaal mee gaan komen” stuurde Priscilla ons via IG. Even een erg korte voorgeschiedenis: Priscilla leerde ons kennen via LoopPraat. Ze liep bij een vereniging, maar de trainingen bevielen haar niet meer zo. Ondertussen is ze redelijk overtuigd over de werking van Trenara (mogen we dat zeggen, Priscilla?). En wat voor ons minstens even leuk is: ze heeft nu een abonnement lopen op Peak.

Het benadrukt voor ons nog maar eens het belang van het medium dat Anton-Jan en Tim gecreëerd hebben. Die podcast heeft ons qua bekendheid geen windeieren gelegd. Het zoveelste bloemetje dat we hen toewerpen, maar volledig terecht. Dikke merci, LoopPraat.


We kunnen ook niet onder stoelen of banken steken dat Peaks erg belangrijk zijn. Die inkomsten bepalen onze mogelijkheden wat betreft ontwikkeling. Met onze appbouwers hebben we een hele rist aan ontwikkelingen besproken en vooral ook de kosten er van ingeschat. Aan ons om keuzes te maken over wat, hoe en wanneer.
Gert schreef eerder al over de hoogtemeters. Dat is een functionele verbetering die hoog op ons verlanglijstje staat, en de Peaks krijgen zo ook weer iets extra voor hun € 9,99 per maand. Die € 9,99 is trouwens een drempel voor velen, dat beseffen we goed. De tech insiders weten dat 30% daarvan in de pockets van Google en Apple verdwijnt, terwijl 21% naar Vadertje Staat gaat. Wat jullie 9,99 kost, brengt ons 5,78 op. Dat wisten we, vandaar onze prijssetting. Voor die ‘inbetweeners’ hebben we goed nieuws: er komt een nieuwe abonnementsformule aan (werknaam: Peak Light), waar we het mogelijk maken om bv. met trainingen te schuiven en vaker doelen te stellen + nog andere te ontwikkelen extra’s. Denk bijvoorbeeld aan een doelsamenvatting (wat heb je getraind de afgelopen maanden voor dat ‘Grote Doel’) en meer statistieken. We berekenen immers heel wat achterliggend, jullie willen die cijfers precies ook graag visueel zien in de app.

Maar we willen Trenara natuurlijk voor iedereen beter maken, ook voor dat overgrote deel: de free users. Zo krijgen we jullie misschien overtuigd om de stap te zetten naar één van de abo’s. We willen meer details per training: een totale tijd en totale afstand is waar jullie al lang achter vragen. We willen natuurlijk ook méér schema’s in de app zetten. Met maar 2 trainingsdagen bijvoorbeeld, voor multisporters. Of herstelschema’s, want ook dat is een dingetje. En die ultraschema’s die we beloofden, zitten natuurlijk ook in de pijplijn. Maar daar stopt het niet: gamification zijn we ook aan het bekijken. We gaan jullie uitdagingen/levels voorschotelen. Want dat werkt motiverend.


Dit zijn pakweg 7 (kleinere) ontwikkelingen uit ons lijstje van meer dan 40 items. Wanneer ze allemaal in de app staan? Kunnen we nog niet vertellen. Maar dit kwartaal volgt er sowieso iets. One peak at a time.


About the author
Christophe Roosen is co-founder van trenara en 'de coach'. Loopt sinds zijn 11e en liet in 2016 zijn achillespees doorknippen. De liefde voor de sport werd enkel groter: na zijn revalidatie liep hij zijn eerste marathon, die van Valencia 2017, in 2u58'47. Zijn besttijd staat na 4 marathons op 2u38'57.

Lid van team paluko en RUN TMC.
Volg hem op http://www.instagram.com/chroosen.
Mail hem op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

The most personal running coach app. Whatever goal, whatever fitness level: we'll get you there. As for now: follow our startup journey!

Contact Us

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.