trenaratrails.jpg

'De Grote Update'

Vanaf vandaag komt er een grote update in de Stores te staan. We nemen jullie even (kort) mee door de nieuwigheden. Hopelijk zijn jullie even enthousiast als wij 😉

1. Een nieuw abonnement en een naamswissel

Vanaf nu heb je als gebruiker de keuze om 2 abonnementen te kiezen: Peak en Peak Pro. Peak Pro is de nieuwe naam van wat tot nu Peak was: Trenara met alle toeters en bellen. Nog meer toeters en bellen eigenlijk, want we voegden natuurlijk wat lekkers toe (zie puntje 2). Dit abonnement blijft staan aan 9,99 euro/maand.

Peak zetten we in de markt aan 3,99 euro/maand en biedt je - momenteel - de mogelijkheid om trainingsdagen in te stellen én om te wisselen. Je krijgt ook racegrognoses te zien op andere afstanden (altijd leuk!) én je kan tot 3x per maand je doel aanpassen.

Met deze update komen we tegemoet aan wat heel wat onder jullie ons vroegen: een goedkopere formule om toch jullie trainingen beter te plannen (en dus ook correcte feedback te krijgen). Een echte personal coach voor minder dan 4€/maand. Hopelijk trekt het velen van jullie over de streep om ons product te steunen. Want elk abonnement geeft ons meer ruimte om nieuwe ontwikkelingen te plannen.

2. Trainingsomstandigheden

Minstens even belangrijk: we voegen ook nieuwe functionaliteiten toe. Nuttige functionaliteiten, zeker omdat we ook trail- en ultraschema’s aan willen bieden.

Vanaf nu kan je via Peak Pro ons vertellen waar je gaat trainen: vlak of met heuvels, op de piste of op smalle paadjes. Langs de zee of in de Alpen. Via het menu kan je een basisinstelling opslaan, die je dan eventueel training per training kan individualiseren.

Ga je op een atletiekpiste trainen? Dan wordt de training sneller. Kies je voor een heuvelachtig parcours? Dan mag het iets trager. En ga je op hoogte lopen? Ook dan verlagen we de snelheid.
Op die manier wordt het schema écht interactief. Als gebruiker vertel je ons nu voor je training waar en hoe je zal lopen en dankzij die info kunnen wij de geplande training aanpassen. We herberekenen dan echt weer àlles, om te zien of je aangepaste training in lijn ligt met de aangepaste intensiteit. Wanneer we dat niet deden, dan zeiden we je voor de training misschien wel dat je trager mocht lopen omwille van de heuvels, om dan achteraf op je donder te geven bij de feedback dat je te traag liep.
Nee, zo dus niet: ’t is echt een ingenieus systeem dat Gert heeft uitgedokterd. Trainingstechnisch maakt het de app weer een stuk beter én het opent poorten naar niet enkel andere doelgroepen (zoals trailrunners) maar gewoon ook andere regio’s (niet iedereen woont in de ‘lowlands’).
Je merkt het, we zijn er fier op.

Binnenkort komen we met nog meer goed nieuws!


About the author
Christophe Roosen is co-founder van trenara en 'de coach'. Loopt sinds zijn 11e en liet in 2016 zijn achillespees doorknippen. De liefde voor de sport werd enkel groter: na zijn revalidatie liep hij zijn eerste marathon, die van Valencia 2017, in 2u58'47. Zijn besttijd staat na 4 marathons op 2u38'57.

Lid van team paluko en RUN TMC.
Volg hem op http://www.instagram.com/chroosen.
Mail hem op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

The most personal running coach app. Whatever goal, whatever fitness level: we'll get you there. As for now: follow our startup journey!

Contact Us

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.