TRENARA

Frequently Asked Questions

Een antwoord op bijna al je vragen bij het gebruik van de app. Staat de oplossing niet tussen de lijst? Mail ons dan op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Welk doel kan ik instellen?

Je kan zelf een afstand kiezen, een tijd, een datum en een naam van je doelwedstrijd.

Kan ik mijn doel aanpassen?

Je kan één maal je doel ingeven. Als je meerdere keren van doel wil veranderen raden we aan om Trenara Peak aan te schaffen. Dan kan je wisselen van doel zoveel je wil.

Kan ik mijn trainingsdagen aanpassen?

Dat kan enkel met Trenara Peak. Wanneer je een doel aanmaakt, krijg je als Peakmember de mogelijkheid om je voorkeursdagen te selecteren. Ben je Peak geworden nadat je een doel hebt ingesteld? Dan moet je dat doel even opnieuw instellen. Jouw trainingsschema wordt niet aangepast door deze actie.

Kan ik mijn aantal trainingen aanpassen of verschuiven?

Je kan het aantal trainingen kiezen bij het instellen van het doel. Nadien kan je je doel en het aantal trainingen aanpassen als je Trenara Peak bent. Ook het schuiven met de trainingen is voorbehouden voor Trenara Peak.

TRENARA zegt dat mijn doel te zwaar is.

Maar je denkt dat het wel moet lukken? Dan kan je volgende stappen proberen: het aantal trainingen verhogen of een fitnesskalibratie uitvoeren.

Wat staat er in het dashboard?

Door te klikken in de cirkel bovenaan kan je switchen naar de prognoses voor andere afstanden. Deze prognose verandert dagelijks en geeft dus je dagvorm weer. Hierbij is er echter geen rekening gehouden met het type van trainingen die je hebt afgewerkt. Een simpel voorbeeld: je kan een prognose hebben voor een marathontijd, maar zonder lange duurtrainingen zal je dit doel nooit halen.

Verder zie je op de rand een loper vooruit gaan. Deze vooruitgang is de tijd die je nog hebt tot aan je doel.

Worden de tempo's aangepast aan mijn niveau?

De tempo’s die worden aangegeven in het trainingsschema zijn gebaseerd op jouw persoonlijke fitheid.

Sommige trainingen zijn écht traag...

Je kan dat inderdaad vervelend vinden in het begin, maar rustig lopen is écht nodig in een trainingsprogramma. Alle trainingen die we hebben toegevoegd hebben een specifiek doel. Bij elke training krijg je daarom ook info.

Ik volg een ander trainingsschema

Geen probleem, je zal ons schema misschien niet volgen, maar je kan wel de voorspellingen bekijken die we voor je maken. Je zal zien dat deze dagelijks veranderen. Verder geven we je in de vooruitgangsbalk (onderaan) weer waar jij staat ten opzichte van ons schema.

Hoe weet TRENARA wat mijn loopniveau is?

Daar kunnen we helaas niet in detail op antwoorden: if we'd tell you, we'd have to kill you wink
We kennen je fitheid na een aantal trainingen en wedstrijden vrij goed dankzij ons algoritme. Soms onderschatten we je nog, maar dan wordt je gevraagd om een herkalibratie te doen. Zo stellen we onze kennis over jou bij.

Bij het installeren stellen we je een aantal vragen om je te leren kennen.

Ik doe ook andere sporten, houden jullie daar rekening mee?

Voorlopig focussen we nog op lopen alleen. Als je andere sporten erbij doet gaat je vooruitgang sterker zijn dan we je inschatten. Daardoor ga je geregeld gevraagd worden om een herkalibratie uit te voeren.

Mijn prognose is nu al scherper dan mijn doel?

Dan had jij je waarschijnlijk wat onderschat. Misschien trainde je voordien verkeerd? Met onze specifieke trainingsschema's brengen we je naar je doel.

Wat is de vooruitgangsbalk?

Hier kan je zien hoe jij vooruit gaat ten opzichte van ons trainingsschema. Loop je voor op ons schema of net achter, je ziet het hier.

Mijn vermoeidheidsbalk staat in het rood.

Dan kreeg je van ons de melding om minder intensief te trainen. Waarschijnlijk nam je te veel hooi op je vork de afgelopen tijd.

Wat kan ik met de functie fitheidskalibratie?

Als je denkt dat je tijden die voorspeld worden in dashboard niet kloppen kan je manueel hier een andere fitheidsniveau ingeven. Belangrijk! Het moet om een maximale inspanning gaan.

Op wat baseren jullie de feedback met de berichten?

We kijken je training na en vergelijken ze met wat we voorzien hadden voor je. Op basis hiervan geven we je gerichte feedback.

Kan ik een activiteit toevoegen die niet op strava staat?

Je kan steeds manueel een loopactiviteit toevoegen via het plusje bovenaan rechts op het dashboard, of via het plusje (eveneens bovenaan rechts) op je activiteitenpagina, die je kan bereiken door te drukken op je profielfoto.

Kan ik een activiteit verwijderen?

Activiteiten die via Strava binnen komen kan je alleen verwijderen in Strava. Manueel ingevoerde trainingen kan je altijd opnieuw verwijderen.

Waarom moet ik een account hebben bij strava?

We hebben gekozen om via Strava te werken in plaats van via alle deelplatformen van Garmin, Polar, Suunto, TomTom, … De reden hiervoor is zowel praktisch als budgettair.

Kan ik een training starten vanuit de app?

Nee. De app beschikt niet over een trackingfunctie. Kies je favoriete tracker (dat mag strava zijn of eender welke wearable die gelinkt is aan jouw account op strava) en voer de training uit. Wij lezen achter deze data uit dankzij de link met strava. In de toekomst is het de bedoeling om de trainingen rechtstreeks richting jullie wearables te sturen, zodat je de training niet hoeft te onthouden of in te geven.

Na een periode van blessure of minder trainen, zijn mijn voorspellingen niet meer juist. Wat nu?

Na een blessuretijd hebben we opnieuw even tijd nodig om je terug optimaal te kunnen voorspellen. Tijdens deze opbouwperiode zal je waarschijnlijk vaak moeten kalibreren. Je kan ook zelf manueel je huidige besttijd op een bepaalde afstand ingeven.

The most personal running coach app. Whatever goal, whatever fitness level: we'll get you there. As for now: follow our startup journey!

Contact Us

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.